Allmäna länkar

byggahus 

Bygga hus

Hittills har det inte funnits tillgång till bra samlad information på internet om att bygga och renovera hus. Vissa kommuner lägger ut information om bygglov och vissa kökstillverkare ger råd inför planeringen av köket. Dock har det inte funnits någon samlad information där man snabbt och enkelt kan få den information de behöver. Mot denna bakgrund föddes affärsidén till Byggahus.se.

 bygganytt

Bygga nytt

Det är fullt möjligt att bygga eget hus, utifrån sina egna ramar och drömmar. Bygganytt.com har samlat utbudet från de cirka 30 trähusfabriker som är anslutna till STR, Sveriges Trähusfabrikers Riksförbund. Det ger dig en massa valmöjligheter, samt värdefulla tips och råd på vägen.

 Odla

Din trädgård på nätet

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av trädgård och odling. Odla.nu är dessutom Sveriges största trädgårdssajt med över 1000 sidor med odlingsbeskrivningar för köksväxter, kryddväxter och bärväxter, artiklar om allt från sniglar och rådjur till pelargoner och trädgårdsdammar. Flera gånger i veckan tillkommer dessutom nya artiklar, krönikor, bokrecensioner m.m.

Gysingecfb

Gysinge Centrum för byggnadsvård

Ett gammalt hus borde vara som en veteranbil. Vem skulle drömma om att såga upp sidan på en T-Ford för att pressa in dörren från en Toyota Corolla?
Med gamla hus gör man så. Man byter gamla vackra ytterdörrar mot dörrar av aluminium. Man byter taktegel mot betongpannor. Mycket görs i oförstånd. Men ännu mer görs för att man inte vet att de rätta meterialen fortfarande finns att få tag på. I Gysinge kan du köpa de flesta reservdelarna till gamla hus, nytillverkade eller gamla.
Gysinge Centrum för byggnadsvård startade 1990 och är Sveriges första och största byggnadsvårdscentrum. Besök vår utställning och butik.

 nackabyggnadsvard

Nacka byggnadsvård

Intresset för gamla hus ökar, men med ett gammalt hus följer också renoveringsbehov. Vi på Nacka Byggnadsvård vill hjälpa dig att hitta rätt materiel för att återskapa den rätta karaktären och miljön i ditt hus.

sofnetlogo

Sveriges Ornitologiska Förening

En rolig sak under vintern är att man kan mata småfåglarna. Då har man chans att se dem utanför fönstret på bara några meters avstånd. Dessutom har man chans att upptäcka nya fåglar som man kanske aldrig har sett förut.
På de här sidorna ska vi försöka ge lite råd och tips om fågelmatning och lite hjälp med att kunna skilja de olika arterna åt.

TYRECOL

Tyresö Kommun

Naturen, kulturen, skärgården, baden och storstaden finns inom räckhåll var man än befinner sig i Tyresö, vid Östersjöns strand, cirka en och en halv mil sydost om Stockholm. Tyresö är kommunen med ca 39 000 invånare och 1000 småföretag som har nära till både storstadens puls och vildmarkens spännande mystik.

villaagarna

Villaägarna

Vi arbetar för att göra livet enklare, tryggare och billigare för våra medlemmar genom ett kraftfullt opinionsarbete, fri expertrådgivning samt ett stort antal värdefulla medlemsförmåner. Över 260 000 medlemmar har insett fördelarna av att vara medlem och står bakom våra krav på bl a slopad fastighetsskatt, sänkta energikostnader samt rimligare taxor och avgifter.

vardguiden

Vårdguiden

På vardguiden.nu kan du snabbt och enkelt hitta rätt till hälso- och sjukvården i Stockholms län. Du kan få svar på olika frågor, som till exempel om mottagningars adresser, telefonnummer och öppettider, om dina rättigheter som patient, om sjukdomar och om tips för att må bättre. Internetportalen Vårdguiden är en av hälso- och sjukvårdens informationskanaler.